"EU iubesc Ţara Făgăraşului" - campanie de redescoperire, educare, responsabilizare, conştientizare, conservare, promovare şi preţuire în rândul copiilor a poveştilor vechi de familie, a gusturilor, locurilor, oamenilor şi aromelor de acasă. Proiectul, marca tarafagarasului.eu (instituţie virtuală cu aplicaţii reale) presupune evenimente, campanii, expo-show uri, acţiuni de tip voluntariat, ateliere de poveşti, proiecte, workshop uri handemade, itinerarii cultural-gastronomice, educaţie "day by day"! Parteneri: Muzeul de Pânze şi Poveşti, Mândra Chic, gourmeTraditional, Casa Terra.

marți, 2 aprilie 2013

Salatele de primăvară şi poveşti în "Săptămâna Altfel"



 ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” este un program ce se desfășoară în perioada 1- 5 aprilie în toate şcolile din România! Cunoscut şi sub denumirea "Săptămâna / Şcoala Altfel" acesta constă în derularea unui orar special, format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Copiii din proiectul nostru EU iubesc Ţara Făgăraşului 1+4 (Campanie de trăit, mâncat şi educat sănătos) au ales să petreacă  în cadrul acestei Săptămâni Altfel, o după masă interactivă la Restaurantul Casa Terra, acolo unde primesc constant, de mai bine de doi ani, cele mai puternice lecţii de viaţă, cele mai gustoase ciorbiţe, cel mai consistent şi sănătos fel doi, cel mai bun desert şi cele mai frumoase poveşti!  Învăţătoarea Monica Silvia Constandin şi Elena Daniela Graură au sădit în esenţa caracterelor celor mici  dragul de acasă, de masa în tihnă şi cu rânduiala, de oameni buni din preajmă şi de locul binecuvântat dintre Ţara Făgăraşului şi Olt. Fiecare întâlnire este încă un prilej de manifestare a unor energii dintre cele mai pozitive! 

Salate verzi de primăvară, flori de sezon, primul contact cu leurda şi poveşti de la MasterChef, alături de invitatul special al Danielei, Adrian Neag (singurul făgărăşan participant la celebrul show de gastronomie de pe Pro Tv) 

Cea mai importantă investiţie pe care o putem face vreodată este investiţia în copiii noştri! Nu există "afacere" mai bună, chiar dacă unora li se pare astăzi că jmecheria este, de fapt, marea şmecherie:) De noi depinde felul în care vor înţelege copiii noştri pe viitor să se raporteze la oameni, la locuri, la situaţii, felul în care vor creşte, felul în care îşi vor stabili poziţia coloanei vertebrale, felul în care îşi vor alege modele şi vor deveni, la rândul lor, modele pentru alţii. Felul în care vor continua să civilizeze lumea aceasta şi să "stăpânească" Pământul. De noi depinde să facă foarte corect diferenţa între evoluţie şi involuţie. Este o responsabilitate uriaşă, nu este uşor, însă poate să fie cel mai frumos lucru din lume! Încercaţi (Elena Daniela Graură)
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu