"EU iubesc Ţara Făgăraşului" - campanie de redescoperire, educare, responsabilizare, conştientizare, conservare, promovare şi preţuire în rândul copiilor a poveştilor vechi de familie, a gusturilor, locurilor, oamenilor şi aromelor de acasă. Proiectul, marca tarafagarasului.eu (instituţie virtuală cu aplicaţii reale) presupune evenimente, campanii, expo-show uri, acţiuni de tip voluntariat, ateliere de poveşti, proiecte, workshop uri handemade, itinerarii cultural-gastronomice, educaţie "day by day"! Parteneri: Muzeul de Pânze şi Poveşti, Mândra Chic, gourmeTraditional, Casa Terra.

joi, 5 iulie 2012

Concluziile primului an al campaniei/proiect " COPIII nostri - trait, mancat si educat sanatos"! - iulie 2012


Finalul de an, scolar de data aceasta, presupune sa tragi linie, sa aduni, sa concluzionezi, sa inveti din tot ce s-a intamplat si sa te pregatesti pentru urmatoarea decada!
Campania noastra proiect de trait, mancat si educat sanatos a avut un prim an bun, plin de invataminte! Grupul de copiii implicat in aceasta poveste a intrat in vacanta mai trait, mai rafinat in ceea ce priveste gusturile si educatia gastronomica, incarcat de emotia povestilor cu eroi alternativi, a evenimentelor la care au participat si mai ales: "plecam in vacanta mai bogati, caci avem o diploma pe care sunt trecute, ca sa ne aducem aminte mereu, toate evenimentele pe care le-am facut cu doamnele anul asta ca sa crestem mari, sanatosi si frumosi! Frumosi ca metafora, cum zice doamna noastra! Desi suntem frumosi  si simplu, fara metafora, nu?"

Concluzia, materializata vizual intr-o poveste pe o diploma: 

Diploma
pentru implicare si creativitate, in redescoperirea, conservarea, trirea, revitalizarea si promovarea traditiilor, povestilor autentice, culturii si gastronomiei din Tara Fagarasului

TVR -  emisiunea “AVENTURA URBANA” - ,,Arborele genealogic”
 DIGI TV Bucuresti -  TRADITII GASTRONOMICE - ,,Mancam sanatos, dupa retetele bunicii”
ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA TARII FAGARASULUI -,,Excursie si picnic”



 " Eu iubesc Tara Fagarasului "  este o campanie de trait, mancat si educat sanatos! Proiectul este derulat in parteneriat de tarafagarasului.eu si Asociatia ETC Mandra (Educatie, Traditie, Cultura) si ii are ca initiatori&coordonatori pe invatatoarea Monica Constandin de la Colegiul National Radu Negru, specialistul in gastronomie din Tara Fagarasului  Elena Daniela Graura (Casa Terra) si nutritionistul Lucia Cijevschi. Cu  sprijinul parintilor si mai multor foruri de specialitate, proiectul/campanie isi propune ca, timp de 4 ani,  sa accentueze importanta unei educatii traditional/sanatoase in randul copiilor. Fara a neglija toate aspectele necesare intr-o societate moderna si civilizata, elevii invata cum sa descopere, redescopere, sa pretuiasca, sa traisca si sa promoveze notiuni, invataminte, arome, gusturi, lucruri si povesti autentic - romanesti, de acasa!  Si, de ce nu, peste ceva vreme vor povesti despre asta si parintilor, prietenilor, cunoscutilor, fiind adevarate exemple de buna practica. Cursurile speciale din cadrul proiectului de tip after school, masa de pranz - luata la restaurant, cu invataminte sanatoase legate de conduita, tinuta, reguli de alimentatie, bune maniere, educatia gusturilor, totul asezonat cu evenimente, emisiuni tv, concepte noi, exercitii de sensibilitate si demosntratii de atitudine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu