"EU iubesc Ţara Făgăraşului" - campanie de redescoperire, educare, responsabilizare, conştientizare, conservare, promovare şi preţuire în rândul copiilor a poveştilor vechi de familie, a gusturilor, locurilor, oamenilor şi aromelor de acasă. Proiectul, marca tarafagarasului.eu (instituţie virtuală cu aplicaţii reale) presupune evenimente, campanii, expo-show uri, acţiuni de tip voluntariat, ateliere de poveşti, proiecte, workshop uri handemade, itinerarii cultural-gastronomice, educaţie "day by day"! Parteneri: Muzeul de Pânze şi Poveşti, Mândra Chic, gourmeTraditional, Casa Terra.

duminică, 11 septembrie 2011

dascali jos palaria



Una dintre cele mai bune invatatoare din Tara Fagarasului, Monica Constandin, a ales sa inceapa anul acesta scolar cu o surpriza pentru elevii sai de clasa I, de la Scoala Generala nr.1. Aceasta a demarat astazi o campanie de trait, mancat si educat sanatos. Cu sprijinul parintilor, al  Elenei Daniela Graura (specialist in gastronomia din Tara Fagarasului) si al  Restaurantului Casa Terra, campania isi propune sa se desfasoare pe o perioada de 4 ani - timp in care cei mici, fara a neglija toate aspectele necesare unei societati  moderne, sa redescopere si sa invete sa pretuiasca si sa foloseasca notiuni, arome, gusturi si lucruri traditionale, specific romanesti. 


Invatatoarea a pregatit pentru prima zi de scoala, 30 de brose/ecusoane speciale, in atelierele de creatie Mandra Chic, din cadrul Muzeului de Panze si Povesti.  Astfel, cei mici vor purta in piept cu mandrie, notiunea de "scolarel" sau "scolarita", iar invatatoarea pe cea de "dascalita"...  Acestea i-au intampinat pe banci, alaturi de cosuri cu fructe romanesti, de sezon si placinte cu prune. " Imi doresc sa reusesc, impreuna cu cei mici, parintii lor si toti cei care ne vor ajuta in acest demers, sa educam caractere frumoase si sanatoase, mai mult decat niste elevi /robotei. Cu pretuire pentru valorile noastre romanesti, traditionale, fara a neglija toate aspectele modernismului - aspectele necesare! Este un fel de continuare a campaniei inceputa anul trecut cu elevii mei de clasa a-IV a"












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu